Internet

Wij mensen zijn vaak online, internet is overal om ons heen. In de cloud is er een enorme berg trainingsmateraal dat nu al beschikbaar is voor iedereen met een computer met internetaansluiting. De grote vraag is: hoe zet ik internet in voor mijn training? Daar kunnen wij u als specialist bij adviseren en helpen. Het kan namelijk al heel eenvoudig met bijvoorbeeld een teaser-video, een website, een facebook-groep, of door deelnemers en trainer(s) vooraf met elkaar te laten kennismaken via Skype of Facetime. U kunt ook voorafgaand aan een training video's aanbieden, zodat deelnemers goed voorbereid aan een traject beginnen. Video's kunt u tijdens of na het traject op een site als extra service aanbieden, zodat deelnemers voorbeelden kunnen zien ter inspiratie en oefening. Hierboven ziet u een voorbeeld van zo'n ondersteundende videoserie, die wij op maat voor u kunnen maken.

Internet biedt allerlei interessante opties. Toch blijven trainers vaak frontaal hun verhaaltje afdraaien, terwijl internet voor de deelnemers iedere dag een vanzelfsprekendheid is. Het integreren van internet in trainingstrajecten is daarom een logische en uitdagende stap in de evolutie van training en educatie. 

Mocht u interesse hebben in de mogelijkheden van internet in combinatie met uw training of veranderingstraject, dan komen we graag langs om u voorbeelden te laten zien van internet- of intranettoepassingen die wij, of onze partners, hebben ontwikkeld.

 

Nog een praktijkvoorbeeld.

Voor onze klant DudokWonen in HIlversum hebben we een FlipMino-camera Training ontwikkeld. Het doel was om medewerkers van DudokWonen te leren korte filmpjes met deze one-touch videocamera te maken van cliënten die een eigen woning wilden kopen. Tijdens de training hebben de deelnemers zelf opnames gemaakt om te oefenen. Die opnames zijn gemonteerd en vervolgens op het intranet van DudokWonen geplaatst. Als leuke herinnering aan die dag, maar ook om collega's te laten zien wat er die dag allemaal is gedaan en geleerd. Uiteindelijk is door een aantal medewerkers zelf een serie filmpjes gemaakt en op de website van DudokWonen gepubliceerd.

Het videoproject was zowel intern als extern een groot succes.

Hier ziet u een van de afleveringen uit de serie: